Hindbærkage med hvid chokoladefrosting
Share

En dejligt svampet vaniljekage, fuld af syrlige hindbær, og toppet med en lækker, blød frosting af hvid chokolade.
En virkelig god kage, der både er enkel og nem at lave, men føles alligevel lidt ekstra – især med dens silkebløde frosting. Den er derfor oplagt, hvis der skal hygges lidt ekstra til eftermiddagskaffen, eller du skal bruge en nem og flot kage til festlige lejligheder.
Tid i alt: 1 time og 10 min.
Antal: 18 stykker
INGREDIENSER
Hindbærkage
- 3 Æg
- 265 g Sukker
- 3 tsk Vaniljesukker
- 150 g Blødt smør
- 2 dl Mælk
- 230 g Hvedemel
- 2 tsk Bagepulver
- 150-200 g Hindbær, friske eller frosne
Hvid chokoladefrosting
- 150 g Blødt smør
- 150 g Flormelis
- 100 g Hvid chokolade
- 1-2 spsk Mælk
SÅDAN GØR DU
Hindbærkage
- Pisk sukker, vaniljesukker og blødt smør sammen.
- Tilsæt et æg af gangen, pisk mellem hvert æg.
- Bland mel og bagepulver i en anden skål. Pisk herefter skiftevis mælk og mel i dejen.
- Vend hindbærrene i dejen.
- Hæld dejen i en bradepande på ca. 22×32 cm. Bag kagen i ovnen på 160 grader over- og undervarme i 35-40 min.
- Når kagen er kølet af, kan du begynde på frostingen.
Hvid chokoladefrosting
- Smelt den hvide chokolade og lad det køle af.
- Pisk det bløde smør sammen med flormelis til, at det er blevet luftigt. Dette tager et par minutter.
- Pisk den afkølede hvide chokolade i frostingen. Tilføj evt. 1-2 spsk mælk, for at gøre frostingen mere glat.
- Pynt din kage med frostingen og servér.
NOTER
Opbevar kagen på køl.
Kagen kan med fordel tages ud fra køl lidt før den skal spises, så frostingen ikke er for hård.