Chokoladekage med smørcreme

Chokoladekage med smørcreme

 

Virkelig nem og lækker chokoladekage med kakaosmørcreme.
Kagen er svampet og passer så godt med den bløde smørcreme og de lækre bær.
Jeg har valgt at pynte den med jordbær og hakket Marabou med daim, men du kan pynte den med lige det du ønsker. Jeg ville dog anbefale nogle bær eller andet frugt, for at give en frisk syrlighed til den tunge chokoladesmag.

Tid i alt: 45 min.
Antal: 18 stykker

 

INGREDIENSER

Chokoladekage

  • 215 g Hvedemel
  • 230 g Sukker
  • 2,5 tsk Bagepulver
  • 60 g Kakaopulver
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 120 g Smør, smeltet
  • 3,5 spsk Olie
  • 2 Æg
  • 2,5 dl Mælk
  • 5 spsk Kaffe, færdiglavet

Kakaosmørcreme

  • 100 g Blødt smør
  • 200 g Flormelis
  • 6 spsk Kakaopulver
  • 2-3 spsk Mælk

Topping/Pynt

  • Bær eller frugt, fx jordbær, hindbær, vindruer
  • Chokolade, fx Daim, Toffifee, Maltesers

SÅDAN GØR DU

Chokoladekage

  1. Forvarm ovnen på 180 °C over- og undervarme.
  2. Bland mel, sukker, bagepulver og vaniljesukker sammen i en skål.
  3. Tilsæt olie, smeltet smør, æg, kaffe og mælk. Pisk det godt sammen.
  4. Hæld dejen i en bradepande på ca. 22x32 cm og bag den i ovnen i 25-30 min.

Kakaosmørcreme

  1. Pisk blødt smør, flormelis, kakao og mælk sammen, indtil det bliver luftigt og glat. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis smørcremen er for tyk.
  2. Når kagen er kølet af, smøres den med smørcremen og pyntes med hvad man ønsker. 
Tilbage til blog