Brunsviger
Share
En lækker snasket brunsviger. Brunsviger er en sand klassiker i det danske kageunivers og med god grund!
Denne svampede kage med det lækre søde fyld er overraskende simpel at bage.
Den er perfekt til både en eftermiddagshygge og som dessert til festlige lejligheder.
Tid i alt: ca. 1 time og 30 min.
Antal: 12 stykker
INGREDIENSER
- 25 g Gær
- 2 dl Mælk
- 385 g Hvedemel
- 1 Æg
- 50 g Smør, blødt
- 2 spsk Sukker
- 1 tsk Groft salt
Fyld
- 150 g Smør
- 175 g Brun farin
SÅDAN GØR DU
- Lun mælken til den er lillefingervarm. Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt æg og rør det ud.
- Tilsæt sukker og salt.
- Tilsæt hvedemel og ælt det sammen.
- Ælt det bløde smør i dejen. hvis dejen er meget klisteret kan der tilføjes lidt mere mel. Ælt det sammen til at dejen er blød og glat.
- Fordel dejen i en bradepande med bagepapir.
- Stil dejen til hævning i en times tid med et fugtigt viskestykke over.
Fyld
- Når hævetiden næsten er ovre tændes ovnen på 175 °C over- og undervarme.
- Smelt smør sammen med brun farin i en gryde. Det skal kun lige smeltes og ikke op at koge.
- Lav nogle huller i din dej med dine fingre.
- Fordel fyldet over dejen.
- Bag brunsvigeren i ovnen i ca. 20 min.
- Tag den ud og lad den køle af.