Brookie - Blanding af brownie og cookies
Share

Brookies er den perfekte kombi af to favoritter: Den fudgy, bløde brownie og den sprøde, søde cookie. Her får du det bedste fra begge verdener i én bid. Først lægger du browniedejen i bunden af formen, derefter en god portion cookiedej ovenpå og så bager du det hele sammen. Resultatet? En virkelig lækker kage med chewy midte og sprød top, der er ret svær at holde fingrene fra.
Tid i alt: ca. 45 min.
INGREDIENSER
Browniedej
- 200 g Sukker
- 100 g Brun farin
- 2 Æg
- 150 g Smør
- 170 g Hvedemel
- 1/2 tsk Bagepulver
- 1/2 tsk Salt
- 40 g Kakaopulver
Cookiedej
- 65 g Sukker
- 1 tsk Vaniljesukker
- 80 g Brun farin
- 75 g Smør
- 1 Æg
- 1/4 tsk Salt
- 150 g Hvedemel
- 1/2 tsk Bagepulver
- 75 g Mørk chokolade
SÅDAN GØR DU
Browniedej
- Smelt smør og lad det køle af.
- Pisk æg, sukker og brun farin sammen, indtil det er lyst og skummende.
- Tilsæt det smeltede smør.
- Rør mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og tilsæt det til dejen. Pisk kun til det lige er samlet.
- Overfør dejen til en bradepande på ca.20×30 cm og begynd på cookiedejen.
Cookiedej
- Smelt smør og lad det køle af.
- Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker og det smeltede smør sammen.
- Tilsæt æg og pisk igen.
- Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål og pisk det herefter i dejen.
- Hak chokoladen og vend i dejen.
- Fordel cookiedejen ovenpå browniebunden med en spiseske, og tryk den let ned i dejen.
- Bag den ved 175 °C varmluft i ca. 30 min.
- Lad kagen køle helt af, og skær den derefter i små stykker. Den smager skønt som den er eller prøv med en kugle is til.