Blondie med hindbærswirl

Blondie med hindbærswirl

Hvis du er til kager, der både er søde og friske, så er den her blondie med hindbær lige noget for dig. Den syrlige hindbærsaft bliver swirlet i dejen. Det gør kagen både smuk og virkelig lækker at spise.
Hvis du ønsker stykker af hindbær i kagen, så kan du også sagtens tilføje hele hindbær. 

Tid i alt: 55 min.
Antal: 12 stykker

INGREDIENSER

  • 100 g Frosne hindbær
  • 1 spsk Sukker
  • 2 spsk Vand
  • 100 g Smør
  • 90 g Sukker
  • 80 g Brun farin
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 2 Æg
  • 175 g Hvedemel
  • 1 knsp Salt
  • 100 g Hvid chokolade
  • Flormelis til at drysse ovenpå

SÅDAN GØR DU

  1. Varm hindbær, sukker og vand sammen i en gryde og lad det koge op.
  2. Sæt hindbærblandingen på køl mens du laver dejen.
  3. Smelt smørret og pisk det sammen med sukker, brun farin og vaniljesukker.
  4. Tilføj æggene og bland godt.
  5. Tilsæt salt og mel.
  6. Smelt chokoladen og bland den i dejen.
  7. Vend den afkølede hindbærblanding forsigtigt i dejen. Den skal ikke blandes helt i dejen, men bare så man kan se striber af lyserød.
  8. Hæld dejen i en bradepande på ca. 18×24 cm.
  9. Bag kagen i ovnen ved 175 °C over- og undervarme i ca. 25 min.
  10. Lad kagen køle af og sæt den evt. på køl, så den kan sætte sig og blive endnu bedre.
  11. Drys den med flormelis inden servering. 

NOTER

Servér kagen med fx friske bær eller vaniljeis.

Tilbage til blog