Banankage med nutellafrosting

Banankage med nutellafrosting

 

Banankage er en klassiker, og den her version med cremet nutellafrosting er altså ekstra lækker. Den er svampet, sød og fyldt med skøn banansmag. Kagen bliver faktisk kun bedre af at stå på køl natten over. Så du kan sagtens bage den dagen før og have en lækker kage klar uden stress.

Tid i alt: ca. 1 time
Antal: 18 stykker

 

INGREDIENSER

Banankage

  • 3 Æg
  • 300 g Sukker
  • 2 tsk Vaniljesukker
  • 250 g Hvedemel
  • 2 tsk Bagepulver
  • 150 g Smør
  • 4 Overmodne bananer

Nutellafrosting

  • 150 g Blødt smør
  • 1/2 dl Mælk
  • 200 g Flormelis
  • 60 g Nutella

SÅDAN GØR DU

Banankage

  1. Forvarm ovnen til 175 °C over- og undervarme. 
  2. Smelt smør og lad det køle af.
  3. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt. 
  4. Bland mel og bagepulver sammen i en anden skål. Pisk det herefter forsigtigt i dejen sammen med smeltet, afkølet smør.
  5. Mos bananer og vend dem i dejen.
  6. Hæld dejen i en bradepande på ca.22×32 cm og bag kagen i ovnen i ca. 30-35 min.

Nutellafrosting

  1. Bland smør, flormelis, mælk og nutella i en skål. Pisk det godt til, at det er luftigt.
  2. Smør nutellafrostingen ud på den afkølede kage og servér. 

NOTER

Opbevar kagen på køl.
Kagen kan sagtens bages dagen før.

Tilbage til blog