Gulerodscupcakes med flødeostecreme
Share

En gulerodskage er en rigtig klassiker, der aldrig skuffer – den er saftig, smagfuld og et sikkert hit hos både børn og voksne. I denne opskrift har jeg valgt at forvandle den traditionelle gulerodskage med flødeostecreme om til små, lækre gulerodscupcakes. De passer perfekt, hvis du vil forkæle dine kollegaer, tage noget hjemmebag med i skole eller bare har lyst til en hyggelig eftermiddagssnack derhjemme.
Tid i alt: 55 min.
Antal: 12 cupcakes
INGREDIENSER
Cupcakes
- 100 g Smør, blødt
- 175 g Brun farin
- 2 Æg
- 175 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 1 tsk Kanel
- 1/2 tsk Salt
- 150 g Gulerødder
Flødeostecreme
- 100 g Smør, blødt
- 200 g Flormelis
- 200 g Flødeost
SÅDAN GØR DU
Cupcakes
- Pisk blødt smør sammen med brun farin indtil det er samlet.
- Pisk et æg i af gangen og pisk efterfølgende et par minutter, så det er pisket godt sammen.
- Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt sammen i en separat skål.
- Pisk forsigtigt melblandingen i dejen lidt af gangen.
- Riv gulerødder og bland dem i dejen.
- Overfør dejen til muffinsforme.
- Bag dem i ovnen ved 175 °C over- og undervarme (Alm. ovn) i 15-20 min.
Flødeostecreme
- Når dine cupcakes er kølet af, laves flødeostecremen.
- Pisk blødt smør, flormelis og flødeost sammen i en skål. Pisk i nogle minutter indtil det bliver en blød og cremet frosting.
- Pynt de afkølede cupcakes med flødeostecremen og servér.