Gulerodscupcakes med flødeostecreme

Gulerodscupcakes med flødeostecreme

 

En gulerodskage er en rigtig klassiker, der aldrig skuffer – den er saftig, smagfuld og et sikkert hit hos både børn og voksne. I denne opskrift har jeg valgt at forvandle den traditionelle gulerodskage med flødeostecreme om til små, lækre gulerodscupcakes. De passer perfekt, hvis du vil forkæle dine kollegaer, tage noget hjemmebag med i skole eller bare har lyst til en hyggelig eftermiddagssnack derhjemme.

Tid i alt: 55 min.
Antal: 12 cupcakes

 

INGREDIENSER

Cupcakes

  • 100 g Smør, blødt
  • 175 g Brun farin
  • 2 Æg
  • 175 g Hvedemel
  • 1 tsk Bagepulver
  • 1 tsk Kanel
  • 1/2 tsk Salt
  • 150 g Gulerødder

Flødeostecreme

  • 100 g Smør, blødt
  • 200 g Flormelis
  • 200 g Flødeost


SÅDAN GØR DU

Cupcakes

  1. Pisk blødt smør sammen med brun farin indtil det er samlet.
  2. Pisk et æg i af gangen og pisk efterfølgende et par minutter, så det er pisket godt sammen.
  3. Bland hvedemel, bagepulver, kanel og salt sammen i en separat skål.
  4. Pisk forsigtigt melblandingen i dejen lidt af gangen.
  5. Riv gulerødder og bland dem i dejen.
  6. Overfør dejen til muffinsforme.
  7. Bag dem i ovnen ved 175 °C over- og undervarme (Alm. ovn) i 15-20 min.

Flødeostecreme

  1. Når dine cupcakes er kølet af, laves flødeostecremen.
  2. Pisk blødt smør, flormelis og flødeost sammen i en skål. Pisk i nogle minutter indtil det bliver en blød og cremet frosting.
  3. Pynt de afkølede cupcakes med flødeostecremen og servér.
Tilbage til blog