Friske citronmuffins med birkes
Share

Friske og svampede citronmuffins med birkes. Citron giver en lækker syrlighed, mens birkes giver et lidt tekstur.
De er virkelig nemme at lave og så passer de til enhver lejlighed. Om det er til børnefødselsdag, eller du skal have en kage med på arbejdet, så er disse muffins perfekte.
Tid i alt: 35 min.
Antal: 12 stk.
INGREDIENSER
Citronmuffins
- 2 Æg
- 150 g Sukker
- 2 tsk Vaniljesukker
- 75 g Smør
- 1 spsk Olie
- 175 g Hvedemel
- 1 tsk Bagepulver
- 1 dl Mælk
- 2 tsk Citronskal
- 1/2 dl Citronsaft
- 5 g Blå birkes
Glasur
- 75 g Flormelis
- 1 spsk Citronsaft
- ca. 1 spsk Vand
SÅDAN GØR DU
Citronmuffins
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker indtil det er lyst og luftigt.
- Tilsæt skiftevis mel, smør og mælk, pisk indimellem.
- Tilsæt citronsaft, citronskal og birkes. Pisk igen indtil det er godt blandet.
- Fyld dejen i muffinsforme og bag dem i ovnen ved 180 ºC over- og undervarme i 12-15 min.
Glasur
- Lav glasuren, når dine muffins er kølet af.
- Bland flormelis med citron og vand. Tilføj enten mere eller mindre vand for at få den tykkelse glasur, som du vil have.
- Pynt dine muffins med glasur og revet citronskal.