Pebernødder
Share
Pebernødder hører bare til i december – sådan er det. De er små, sprøde og smager af ægte jul. Jeg laver dem hvert år, og det er sådan en hyggelig bageaktivitet, især hvis man har små hænder til at hjælpe med at trille dem.
Tid i alt: ca. 40 min.
INGREDIENSER
- 125 g Smør
- 140 g Sukker
- 0,5 dl Piskefløde
- 250 g Hvedemel
- 0,5 tsk Natron
- 0,5 tsk Bagepulver
- 1 tsk Stødt ingefær
- 1 tsk Kanel
- 1 tsk Kardemomme
-
0,5 tsk Hvid peber
SÅDAN GØR DU
- Pisk blødt smør og sukker sammen.
- Tilføj piskefløde og pisk let igen.
- I en anden skål blandes hvedemel, natron, bagepulver og alle krydderierne, og bland det i smørblandingen.
- Ælt dejen sammen og rul den ud i tynde pølser.
- Skær pebernødder af ca. 1 cm tykkelse (ca. 4 gram), tril dem og læg dem på en bageplade dækket med bagepapir.
- Bag pebernødderne i ovnen ved 200 grader over- og undervarme i ca. 10 min.
- Pebernødderne vil stadig være bløde, når de kommer ud af ovnen, men de vil blive sprøde, når de er kølet af.