Brændte mandler

Brændte mandler

Der er ikke meget, der slår duften af bræ

ndte mandler. Det minder mig om julemarkeder og hyggelige stunder. Heldigvis er de super nemme at lave selv – og du behøver ikke andet end mandler, sukker, brun farin og en smule vand. En virkelig lækker snack, som også er virkelig fine at pakke ind og give væk som gave.


Se billedeguide længere nede på siden.

Tid: Ca. 30 min.

 

 

INGREDIENSER

  • 100 g Mandler
  • 45 g Sukker
  • 30 g Brun farin
  • 1 dl Vand

SÅDAN GØR DU

  1. Bland mandler, sukker, brun farin og vand på en pande.
  2. Smelt sukkeret ved høj varme under omrøring.
  3. Når sukkeret krystalliseres skrues der lidt ned for varmen, men der skal stadig røres godt rundt.
  4. Når sukkeret er smeltet en smule igen, tages mandlerne af panden og spredes ud på et stykke bagepapir.
  5. Lad mandlerne køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

BILLEDEGUIDE
Start med at blande sukker, brun farin, mandler og vand i en pande og tænd for panden ved høj varme og rør rundt.


Sukkermassen vil begynde at koge, som ses på billedet. Du skal fortsætte med at have høj varme på og fortsæt med at røre rundt.



Når vandet er fordampet, så vil sukkeret krystallisere (Som det kan ses på billedet). Når du kommer til dette punkt skrues der lidt ned for varmen.



Sukkeret vil efter kort til begynde at smelte igen. Når sukkeret er smeltet en smule igen, dvs. når mandlerne begynder at blive lidt blanke, men det skal ikke være helt blanke (Se billede nedenfor), så tages de af panden og over på en bradepande dækket med bagepapir. Lad mandlerne køle af og opbevar dem i en lufttæt bøtte.


Tilbage til blog