Trifli med jordbær og koldskålscreme
Share

Den her trifli smager af dansk sommer på glas. Friske jordbær, sprøde kammerjunker, koldskålscreme med et lille citronpift og så hvid chokolade, der smelter blødt ind i det hele. Det er en virkelig nem dessert, som egentlig bare er en samling af nogle af de bedste sommersmage. Jeg serverer den i små glas – perfekt til gæster, men også bare som en sød afslutning på en hverdag med solskin.
Tid i alt: 25 min.
Antal: Ca. 6 stk. Alt efter størrelse af glas.
INGREDIENSER
- 2 dl Fløde
- 1,5 spsk Sukker
- 3 tsk Vaniljesukker
- 2 dl Kærnemælk
- 1 tsk Friskrevet citronskal
- 4 tsk Friskpresset citronsaft
- 350 g Jordbær
- 50 g Hvid chokolade
- 150 g Kammerjunker
SÅDAN GØR DU
- Pisk fløde, sukker og vaniljesukker til en let skum.
- Bland kærnemælk, citronsaft og revet citronskal i en anden skål.
- Vend flødeskummen i kærnemælken. Smag evt. til med vanilje og citron.
- Hak jordbær og hvid chokolade.
- Knus kammerjunkerne i mindre stykker.
- I glas laves der skiftevis lag af koldskålscreme, jordbær, hvid chokolade og kammerjunker.
- Riv lidt frisk citronskal over og servér.
NOTER
Man kan sagtens lave koldskålscremen dagen før den skal bruges, da den har godt af at stå og trække.