Pandekager
Share

De her pandekager er helt klassiske – tynde, bløde og med en lille friskhed fra citron. Jeg tilsætter både lidt citronskal og en smule citronsaft i dejen, og det giver dem lige dét ekstra, uden at det tager over. Det kan sagtens undlades, hvis du vil holde dem helt traditionelle. Perfekte med sukker, syltetøj eller lidt is.
Tid i alt: 30 min.
Antal: Ca. 12 stk.
INGREDIENSER
- 200 g Hvedemel
- 75 g Sukker
- 3 tsk Vaniljesukker
- 1-2 tsk Citronskal, kan undlades
- 3-4 spsk Citronsaft, kan undlades
- 5 dl Mælk
- 50 g Smør
- 3 Æg
- Smør til stegning
SÅDAN GØR DU
- Smelt smør og lad det køle af.
- Bland mel, sukker, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål.
- Tilsæt æg, mælk, citronsaft og smeltet smør. Pisk indtil der ikke længere er klumper i dejen.
- Steg dine pandekager på en pande med lidt smør indtil de er let gyldne.
- Servér mens de er lune.