Koldskål cheesecake
Share

Denne cheesecake er den perfekte dessert til varme sommerdage. Den kombinerer den klassiske, cremede konsistens fra en cheesecake med den friske smag af citron og vanilje fra den elskede koldskål. Resultatet er en let og lækker kage, der smager af sol og sommer. Server den som en forfriskende afslutning på en middag i haven eller som et sødt indslag til sommerfesten ☀️
Tid i alt: 4 timer og 45 min.
Antal: 12 stykker
INGREDIENSER
Bund
- 200 g Kammerjunker
- 100 g Smør
- 50 g Mandler
Fyld
- 3 blade Husblas
- 75 g Sukker
- 2,5 dl Piskefløde
- 2 tsk Citronskal
- 200 g Flødeost
- 3 dl Kærnemælk
- 3 spsk Citronsaft
- 1 Vaniljestang
Pynt
- Citron
- Kammerjunker
SÅDAN GØR DU
Bund
- Smelt smør og lad det køle af.
- Blend kammerjunker til pulver og hak mandler groft.
- Bland det smeltede smør sammen med de blendede kammerjunker og hakkede mandler.
- Læg et stykke bagepapir over bunden af en springform, og spænd ringen fast, så bagepapiret holdes på plads.
- Pres kikseblandingen ned i bunden af springformen, brug evt. en ske.
- Sæt et stykke kageplast rundt langs indersiden af springformen.
Fyld
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem sammen med lidt sukker, så de fordeles bedre og ikke klumper.
- Pisk sukker, piskefløde, vanilje og citronskal sammen til en let flødeskum.
- I en anden skål piskes flødeost og kærnemælk godt sammen.
- Bland det forsigtigt sammen.
- Varm citronsaft op. Kan gøres i en gryde eller i mikroovnen.
- Knus vandet ud af husblassen og smelt det med det varme citronsaft.
- Tag et par spiseskefulde af dit flødeostefyld og bland det sammen med husblas/citronblandingen, for at køle det ned.
- Mens der piskes hældes husblassen forsigtigt i flødeostefyldet.
- Hæld fløstostefyldet i springformen og stil din cheesecake på køl i mindst 4 timer, gerne til næste dag, så den kan få lov til at sætte sig.
Pynt
- Pynt din cheesecake med citron, kammerjunker og evt. nogle friske bær.