Cookies med Nutella
Share

Er du fan af den traditionelle cookie med chokoladestykker? Så vil du elske denne version med et overraskende fyld af Nutella i midten. Denne cookie har den lækre konsistens, du kender fra de klassiske cookies, men den bløde og cremede midte af Nutella gør dem til noget helt særligt. Perfekt til en sød snack eller som en perfekt dessert til alle Nutella-elskere.
Tid i alt: ca. 1 time og 30 min.
Antal: 10 stk.
INGREDIENSER
- 100 g Sukker
- 120 g Brun farin
- 115 g Smør
- 1 tsk Bagepulver
- 1 knsp Salt
- 200 g Hvedemel
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1 Æg
- Nutella, jeg brugte ca. 1 tsk pr. cookie
SÅDAN GØR DU
- På et stykke bagepapir laves 10 klatter nutella. Jeg lavede hvad der svarede til ca. 1 tsk, men hvis du ønsker mere nutella i dine cookies, så laver du selvfølgelig bare nogle større klatter.
- Frys nutellaen ned.
- Smelt smør og lad det køle af.
- Bland sukker, brun farin og vaniljesukker
- Bland det afkølede smør med sukker, brun farin og vaniljesukker.
- Rør ægget i sukkerblandingen.
- Bland mel, bagepulver og salt i en separat skål og bland det i dejen.
-
Lav cookies af ca. 60 gram. (Vej evt. hele din dej og del vægten med 10, så du ved hvor mange gram hver cookie skal være).
- Tryk dejen flad i din hånd og læg en af dine frosne nutella-klatter ind i dejen, og tril den, så nutellaen nu er inde i midten af dejen.
- Læg dem på en tallerken og stil dem på køl i en times tid.
- Forvarm ovnen på 180 °C over- og undervarme. Læg dine cookies på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 16 min.
NOTER
Cookies er som regel bedst på dagen de bliver bagt, men du kan sagtens friske dem op igen ved at varme dem i ovnen i et par minutter eller i mikroovnen i et par sekunder, så bliver de super gode igen.