Nemme koldhævede boller

Nemme koldhævede boller

 

Der er bare ikke noget bedre end friskbagte boller en weekendmorgen. Disse koldhævede boller er både hurtige og nemme at lave. Du laver dejen aftenen inden, så det eneste du skal gøre næste morgen, er at smide dem i ovnen. Nemmere bliver det ikke.

Tid i alt: 25 min.
Antal: 6 stk. 

 



INGREDIENSER

  • 3 dl Koldt vand
  • 5 g Gær
  • 1/2 dl Olivenolie eller solsikkesolie
  • 1 spsk Sukker
  • 1 tsk Salt
  • 400 g Hvedemel

SÅDAN GØR DU

  1. Opløs gæren i vandet
  2. Rør olie, sukker og salt i.
  3. Rør melet i. Dejen skal være klistret. Hvis dejen er meget flydende, så skal der mere mel i. 
  4. Sæt dejen på køl i 8-12 timer. 
  5. Tænd ovnen på 230 °C over- og undervarme. 
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir og drys bagepapiret med en smule mel. 
Tilbage til blog