Gulerodsboller med solsikkekerner
Share
Virkelig nemme gulerodsboller med solsikkekerner. De revne gulerødder giver både saftighed og en naturlig sødme, mens solsikkekernerne tilføjer lidt bid.
De er perfekte både at have med på madpakken, men også lækre på morgenbordet.
Tid i alt: ca. 2 timer
Antal: 9 stk
INGREDIENSER
- 25 g Gær
- 2 dl Mælk
- 1 Æg
- 60 g Smør
- 1 tsk Salt
- 2 spsk Sukker
- 450 g Hvedemel
- 200 g Gulerødder
- 50 g Solsikkekerner
- Æg til pensling
SÅDAN GØR DU
- Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs gæren heri.
- Rør æg i.
- Smelt smøret og tilsæt det sammen med sukker og salt.
- Rør hvedemelen i. Dejen skal stadig være lidt klistret.
- Riv gulerødder. Ælt herefter gulerødder og solsikkekerner i dejen. (Se evt. billede af den færdig-æltede dej længere nede).
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 45-60 min.
- Brug skeer til at overføre dejen til en bageplade med bagepapir. Lav ca. 9 stk.
- Lad bollerne hæve tildækket igen i ca. en halv time.
- Pensl bollerne med æg og bag dem i ovnen ved 200 ºC over- og undervarme i 15-20 min, indtil de er flotte gyldne. Bagetiden kan variere alt efter hvor store du vælger at lave dem.