Gammeldags fastelavnsboller

Gammeldags fastelavnsboller

 

Fastelavnsboller er simpelthen det bedste ved fastelavn. Det smarte ved at lave sine egne fastelavnsboller er, at du kan fylde dem med lige det, som du har lyst til. Alt fra creme, syltetøj, chokolade eller hvad du lige lyster.

Tid i alt: 1 time og 30 min
Antal: ca. 20 stk

 

 

INGREDIENSER

  • 450 g Hvedemel
  • 25 g Gær
  • 150 g Margarine
  • 2 dl Mælk
  • 2 Æg , 1 til dej, 1 til pensling
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk Kardemomme
  • 2 spsk Sukker

Fyld til fastelavnsboller

  • Kan fx være creme, syltetøj, nutella osv.


SÅDAN GØR DU

  1. Smelt margarine og hæld mælk heri. Varm det til, at det er lillefingervarmt.
  2. Rør gæren ud i mælken og margarinen.
  3. Rør æg i.
  4. Bland mel, salt, kardemomme og sukker. Tilføj det lidt efter lidt til blandingen.
  5. Ælt dejen godt.
  6. Lad dejen hæve i 1 times tid med et fugtigt viskestykke over.
  7. Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1/2-1 cm. Skær den i ca. 8*8 cm firkanter.
  8. Læg en skefuld fyld på hver firkant. Fold hjørnerne ind med midten af klem godt sammen, så fyldet ikke løber ud under bagningen.
  9. Læg bollerne på en bageplade og stil dem til hævning i ca. 30 min.
  10. Pensl bollerne med æg og bag dem ved 200 °C over- og undervarme i 10-15 min.
  11. Lad dem køle af og pynt dem med glasur.
Tilbage til blog