Frøsnapper med pikantost

Frøsnapper med pikantost

 

Frøsnappere findes både i sød og salte udgave. Denne udgave er den salte. Jeg har valgt at lave denne opskrift med pikantost, men du kan selvfølgelig lave den med lige den smøreost, som du bedst kan lide.
Frøsnapperen er et hit hos både store og små og den er en virkelig lækker snack at have med på farten eller til madpakken.

Tid i alt: ca. 2 timer
Antal: 12 stk.

 

INGREDIENSER

  • 3,5 dl Mælk
  • 25 g Gær
  • 1/2 spsk Sukker
  • 3 spsk Solsikkeolie
  • 1 tsk Salt
  • Ca. 500 g Hvedemel
  • 200 g Pikantost
  • 10 g Birkes
  • 10 g Sesam
  • Evt. et æg til pensling, men ellers kan der også bruges vand.

SÅDAN GØR DU

  1. Lun mælken til den er lillefingervarm og opløs gæren heri. 
  2. Rør olie og sukker i gær-blandingen.
  3. Tilføj mel og salt. Tilføj melet lidt af gangen. 
  4. Ælt dejen godt og sæt den til hævning et lunt sted i 1 time.
  5. Efter hævning rulles dejen ud til en stor rektangel.
  6. Smør dejen med pikantosten, så det dækker hele overfladen. Fold efterfølgende dejen på midten på den lange led.
  7. Pensl dejen med vand og drys sesam og birkes over dejen. Rul kagerullen forsigtigt over dejen, så birkes og sesam kan sætte sig fast i dejen, så de ikke falder af.
  8. Skær 12 strimler og twist hver strimmel 2-3 gange og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad frøsnapperne hæve i ca 30 min.
  9. Pensl frøsnapperne med enten sammenpisket æg eller vand og bag dem i ovnen på 200 °C over- og undervarme i 12-15 min.
Tilbage til blog